Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldségek, melyek serkentik az immunrendszer működését
  2020-11-26 20:58:17, csütörtök
 
  A környezetünkben tapasztalható sokféle betegség arra ösztönzi az embereket, hogy újabb és újabb módokat találjanak immunrendszerük megerősítésére.

1, Fokhagyma
A fokhagyma allicint tartalmaz, amely védi a sejteket számos kórokozóval szemben. Emellett hatásos antiszeptikus anyag is, ezáltal megelőzhet vele számos betegséget a megfázástól a rákig. Végül, de nem utolsó sorban közvetlenül megelőzheti az öregedéssel összefüggő betegségeket. Szelén tartalma is magas, ami nélkülözhetetlen nyomelem.

Amíg sokan szintetikus táplálék kiegészítőkön keresztül keresik a megoldást, a probléma jóval egyszerűbb, a zöldségek rendszeres fogyasztása sokat segíthet. Következik az immunrendszert erősítő zöldségek listája.

2, Káposztafélék, brokkolik
Ezek a főként leveles zöldségek tartalmaznak ként, amely kis mennyiségben izotiocianittá (ITCs) alakul. Ez serkenti az immunválaszt és megelőzheti a rákot. Ide tartozik a káposzta, kelbimbó a brokkoli és a retek.

3, Hagyma
Ezek a zöldségek tele vannak quercetinnel, amely egy hatékony antioxidáns. Emellett anthocyanidokat is tartalmaz, amelyek szintén erős antioxidánsok. A hagymafélék csökkentik a magas vérnyomást is és szabályozza az immunválaszt, így alkalmas az allergia kezelésére is.

4, Paradicsom
Ez a népszerű zöldség (helyesen gyümölcs) a likopin legjobb természetes forrása. A likopin az egyik leghatékonyabb antioxidánsként, jól használható a rákmegelőzésben, főként a prosztata esetében, emellett béta-karotinban és étkezési rostokban is gazdag. A likopin a főzés során nem bomlik el, tehát a szószok és a mártások is éppen olyan jók, mint a nyers paradicsom. Magas a káliumtartalma, ami pl. jól hasznosítható, ha a beteg kálium pótlásra szorul (pl. vízhajtókat szed). A szárított paradicsom káliumtartalma a legmagasabb, minden növényt, gyümölcsöt felülmúl.

5, Gomba
Számos gyógygomba csökkenti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását, főként a mellrákét, mivel serkentik a T-sejtek működését. Ezek a sejtek az immunrendszer részét képezik és a gyulladásokkal és rákos sejtekkel veszik fel a harcot. Sok ízletes gombát találhatunk, de érdemes figyelni, ugyanis sok gombafaj mérgező, nem ehető. Étkezésre ideális például a morel gomba, a fekete chantarelle gomba, a karfiol gomba, a reishi gomba és a maitake gomba, a vargánya, a pereszke, a fehér és a barna csiperke,a szarvasgomba, az őzlábgomba stb.

6, Cékla
A cékla rendkívül jó a vér tisztítására, vasban gazdag és szilíciumban, melynek révén serkenti az oxigénszállító vörösvérsejtek és a nagy faló sejtek működését. Emellett más fehérvérsejtek működését is serkenti, kiválóan erősíti az immunrendszert.

7, Spenót
A spenót kétféle módon is segíti az immunrendszer működését. Gazdag béta karotinban, amely az A-vitamin elő-anyaga, emellett cinket is tartalmaz, egy létfontosságú ásványi anyagot, amely növeli az immunitást. Sok benne a magnézium is mely jól hasznosul. A vastartalma a hiedelmekkel szemben nem hasznosul jól, mert nehezen szívódik fel.

8, Articsóka
Ez a zöldség cynarint tartalmaz, amely az epesavak kiválasztását elősegíti. Ez nemcsak a májnak jó, hanem serkenti a szervezet immunválaszát is. Magas a B-vitamin tartalma is.

9, Spárga
Ez a zöldség kiváló vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, amely segíti a vesék kiválasztó működését. Ezáltal nemcsak tisztítja a szervezetet, de gyulladáscsökkentő hatású is.

10, Paprika
A paprika, főleg a piros színű, tele van C-vitaminnal és béta karotinnal, melyek javítják az immunrendszer működését.

Több korábbi kutatás is bebizonyította, hogy ahhoz, hogy erős és a betegségekkel szemben ellenálló szervezetünk legyen, sok zöldséget kell ennünk, és ez valóban így van, hiszen fogyasztásuk megerősíti az immunrendszert és ezáltal valóban szívósabbá, ellenállóbbá válunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: nélkülözhetetlen, immunrendszerük, rákmegelőzésben, antioxidánsként, anthocyanidokat, környezetünkben, vörösvérsejtek, káliumtartalma, oxigénszállító, gyulladásokkal, tulajdonsággal, fehérvérsejtek, megerősítésére, immunrendszert, megbetegedések, izotiocianittá, bebizonyította, leghatékonyabb, káposztafélék, antioxidánsok, betegségekkel, immunrendszer, kiegészítőkön, antiszeptikus, immunválaszát, kiválasztását, létfontosságú, tapasztalható, hasznosítható, előfordulását, szarvasgomba, tisztítására, quercetinnel, szilíciumban, fogyasztásuk, tartalmaznak, környezetünkben tapasztalható, fokhagyma allicint, sejteket számos, öregedéssel összefüggő, probléma jóval, zöldségek rendszeres, immunrendszert erősítő, főként leveles, zöldségek tele, hatékony antioxidáns, hagymafélék csökkentik, magas vérnyomást, allergia kezelésére, népszerű zöldség, likopin legjobb, egyik leghatékonyabb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Bella István: Zsoltár  Sokkal bölcsebb a természet,  Gárdonyi Géza - Április végén  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Vannak arcok  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Ahogy emelkedik a rezgés...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Becsüld meg azt amid van,...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Krisztinától  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ünnepelj csak  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Gaál Viktor gondolata  Pillangó  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Nehezen engedem  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Minden gyerek jó.  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Ma  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Alvó cica  Gaál Viktor gondolata  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  György napra 
Bejegyzés Címkék
környezetünkben tapasztalható, fokhagyma allicint, sejteket számos, öregedéssel összefüggő, probléma jóval, zöldségek rendszeres, immunrendszert erősítő, főként leveles, zöldségek tele, hatékony antioxidáns, hagymafélék csökkentik, magas vérnyomást, allergia kezelésére, népszerű zöldség, likopin legjobb, egyik leghatékonyabb, prosztata esetében, főzés során, nyers paradicsom, beteg kálium, szárított paradicsom, immunrendszer részét, morel gomba, fekete chantarelle, karfiol gomba, reishi gomba, maitake gomba, barna csiperke, cékla rendkívül, oxigénszállító vörösvérsejtek, nagy faló, spenót kétféle, immunrendszer működését, létfontosságú ásványi, hiedelmekkel szemben, zöldség cynarint, epesavak kiválasztását, szervezet immunválaszát, zöldség kiváló, vesék kiválasztó, piros színű, betegségekkel szemben, nélkülözhetetlen, immunrendszerük, rákmegelőzésben, antioxidánsként, anthocyanidokat, környezetünkben, vörösvérsejtek, káliumtartalma, oxigénszállító, gyulladásokkal, tulajdonsággal, fehérvérsejtek, megerősítésére, immunrendszert, megbetegedések, izotiocianittá, bebizonyította, leghatékonyabb, káposztafélék, antioxidánsok, betegségekkel, immunrendszer, kiegészítőkön, antiszeptikus, immunválaszát, kiválasztását, létfontosságú, tapasztalható, hasznosítható, előfordulását, szarvasgomba, tisztítására, quercetinnel, szilíciumban, fogyasztásuk, tartalmaznak, betegségeket, immunválaszt, hiedelmekkel, szervezetünk, mennyiségben, ellenállóbbá, szervezetet, vízhajtókat, megelőzheti, fogyasztása, természetes, legmagasabb, szabályozza, használható, szintetikus, hagymafélék, chantarelle, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.